Deprecated: mysql_real_escape_string(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/quilthaag/domains/quilthaagje.nl/script/live/heap.core.php on line 267

Warning: mysql_real_escape_string(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/quilthaag/domains/quilthaagje.nl/script/live/heap.core.php on line 267

Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /home/quilthaag/domains/quilthaagje.nl/script/live/heap.core.php on line 267
Weblog: Na lange tijd weer terug van weggeweest.

't Quilthaagje

Na lange tijd weer terug van weggeweest.

Door Marijke Hoek, 28 november 2011 20:54u

Eindelijk weer terug van weggeweest!

De beloofde Quilt met het verhaal....

Quilt "Bloemenweelde"
Quilt "Bloemenweelde"
Na lange tijd terug van weggeweest. Ik ga toch nog even vertellen van mijn belevenissen in Canada De reis naar Canada was fantastisch. Mooie Quilt tentoonstelling en een heel goed gast gezin. We hebben veel gezien en gedaan op onze reis. Met zo'n 20 Quilters op pad.
In een extreem lange limo werden we opgehaald in Toronto waarna we nog 2 uur moesten rijden naar Ailsa Graig. Het zat wel heel lux in die Limo. In Aisla Graig zijn we ruim twee weken geweest.
Mijn Quilt hing zoals ik voor een paar maanden geleden schreef ook in Aisla Graig. Maar nu is daar een mooiere foto bij.
We hebben met Dini en Piet veel gezien en meegemaakt. Ik was met Jeanette en Leontien te gast bij Dini en Piet.
Geweldig gastgezin. Met Piet gingen we dikwijls op pad. We zijn in London geweest. Onderweg langs een farm waar een grote zaaimachine stond. Met 42 rijen en 20 meter breed kan te gelijk gezaaid worden. Alles met de computer aangestuurd. Alles is groot, veel en ver in Canada.
We bezochten de dag daarop de plaats Stratford. We gingen daar naar het Shakespaere Museum. In een grote hal hingen allerlei kleding en rekwisieten die gebruikt zijn in de afgelopen jaren met de uitvoeringen. Daarna mochten we zelf ook nog kleding aan trekken Dat was erg grappig.

Natuurlijk ook een quiltwinkel bezocht in een klein plaatsje Shakespaere

Gastvrije bewoners in Aisla Graig waar we ook een Pot Luck hadden. Iedereen neemt een gerecht mee en zet het op een tafel. Ziet er erg leuk uit al die gerechten. Dan wordt er gezamenlijk gegeten.

We leerden ook een echte Pie te maken. In de keuken bij de zus van Dini

De dagen vlogen om De quilt tentoonstelling in Londen van het Canadese Quiltersgilde hebben we ook bezocht. Daar hoorde ook dat de show in Aisla Graig zo mooi was. Er kwamen mensen van heinde en ver. Zo ook iemand die vroeg waar ik vandaan kwam. Ik vertelde dat ik uit de buurt van Apeldoorn kwam. Toen ze vroeg waar ik vandaan kwam vertelde ze me dat haar hele familie uit deze plek kwam. Ik vroeg de naam van de familie. Bleek dat mijn hulp zo heet. Nog meer hilariteit toen bleek dat dat haar moeder de schoonzus van mijn hulp was. Ik heb een foto gemaakt van Coby en het was een verrassing toen mijn hulp de foto zag Coby? Hoe kom jij aan die foto? Ik heb haar op onze tentoonstelling ontmoet. Hoe is het mogelijk! Een leuke ervaring.

Ik heb ook aan mijn Atarashii gewerkt Dit schiet nu ook erg op.

Ik kan nog dagen schrijven. Het was erg leuk veel en gezellig.

De zomer in Nederland was niet om over naar huis te schrijven. Ik heb hard gewerkt aan mijn cursussen.
Met Leontien en Jeanette hebben we een loper en en Quilt gemaakt voor Dini en Piet in Canada. Inmiddels hebben zij deze ontvangen en ze zijn er erg blij mee. Piet heeft deze onmiddellijk opgehangen. Dini heeft er al Kerstversiering bij gezocht en gaat met haar dochters en schoondochter Kerst stukken maken passend bij de loper en de quilt


Kerstloper voor Dini en Piet
Kerstloper voor Dini en Piet

Atarshii in Canada aan gewerkt
Atarshii in Canada aan gewerkt

Coby bij mijn Quilt in Canada
Coby bij mijn Quilt in Canada

Uitzicht van ons hotel in Canada op de laatste dag
Uitzicht van ons hotel in Canada op de laatste dag

Reacties

  • Door Martje 3 december 2011 10:20u
    gaan we met Stiijn samen weer een keer ites leuks doen?
    bezige bij
    je bent zo druk, take care xxxx Martje

Reactie schrijven